Předdůchod z penzijního spoření nebrání čerpání příspěvku na bydlení

Skutečnost, že měsíčně vyplácený předdůchod ze soukromého penzijního spoření nezahrnují úřady práce do rozhodného příjmu při posuzování nároku na příspěvek na bydlení, může překvapit.

Už třeba kvůli tomu, že do příjmů členů domácnosti žádající o dávku úřady započítají například nemocenské dávky, přídavky na dítě, přijaté výživné nebo i příjmy z nájmu.

„V zákoně o státní sociální podpoře jsou v příslušném ustanovení taxativně vyjmenovány druhy příjmů, které se považují za příjem rozhodný pro nárok na dávky státní sociální podpory. Doplňkové penzijní spoření tam uvedeno není,“ potvrzuje Jakub Augusta, vedoucí oddělení mediální komunikace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR (MPSV).

A to podle něj znamená, že ani měsíční renta vyplácená z penzijního spoření není rozhodným příjmem pro nárok na příspěvek na bydlení a úřady práce ho při posuzování nároku na dávku nezohledňují.

Více na: https://www.opojisteni.cz/pojistny-trh/pojistne-produkty/cap-zivotni-pojisteni-si-cesi-sjednavaji-az-tesne-pred-tricitkou/c:26961/

ZDROJ:  Dan Tácha / E15 / 23. května 2024

Potřebujete analýzu pojištění?
Kontaktujte nás.

1.

Kontaktování

Napište nám přes kontaktní formulář. Brzy se s vámi spojí náš makléř.
2.

Schůzka

Domluvíme se na společné schůzce, na které se zaměříme na vaše přání.
3.

Řešení na míru

Nalezneme vhodné produkty a připravíme vám nejlepší řešení na míru.

nebo volejte

Napište nám

Potřebujete analýzu pojištění, využít některou z našich služeb nebo se jen na něco zeptat? Napište nám, je to zdarma.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.